Studieteknikker

Jeg tenkte jeg skulle komme med noen få studietips. Etter å ha gått IB har man noen teknikker inne og vet hvordan man selv lærer stoffet best mulig. Det må man jo, ellers hadde man aldri kommet igjennom så mye på så kort tid.

Motivasjon trenger man. Nå snakker jeg ikke om motivasjon for å lese og ta eksamen, for det klarer jeg nesten ikke se som noen motivasjon. Det er fordi det er så store ting liksom. Jeg trenger mer materiell motivasjon. Da snakker jeg om to ting: utstyr og belønning.

Utstyr:
Jeg liker å ha et pennal fylt med farger, gode penner, post its og andre saker jeg får bruk for. Dette er slik at jeg kan lage notatene/eventuelle tegninger så interessante som mulig. Nå i høst kjøpte jeg meg nytt rosa pennal, og det hjelper jo også! Pennalet er fra Søstrene Grene. Tips til hvor man får kjøpt fine kontorting: TGR. TGR har veldig mye fint i penner, post-its, viskelær og alt sammen, - til en billig penge også! 

Belønning:
I dag har jeg gitt meg selv en belønning. Jeg hadde planen klar: etter at jeg har lest og notert til kapittelet om celler og vev, så kan jeg se på Sex and the city og chille. Slik at når jeg var lei av alle teite celleting, tenkte jeg at etterpå kan jeg slappe av. Andre former for belønning kan være godteri, en lang treningsøkt, en spakveld hjemme, osv. Man må bare se hva man helst frister på som også er mulig. Jeg ville jo gjerne hatt en MK-veske hver gang jeg gjorde som planlagt, men det er ikke helt realistisk med tanke på økonomien. Ta en pause. Det sies at hjernen kan jobbe skikkelig hardt i rundt en halv time (sikkert litt individuelt, min gir seg etter fem minutter...) og dette er tiden du faktisk lærer noe. Slik at det er ikke vits i å sitte flere timer i strekk og bare lese og prøve å fokusere. Ta en liten pause (to minutter liksom) og oppdater instagram, ta noen selfies, gå på do eller ta noen push-ups. Sånn seriøst så er det deilig å ta noen push-ups innimellom lesingen. Da får man liksom strekt seg litt etter å ha sittet lenge på en stol. 

Tips for notater:
1. Les igjennom for eksempel ett kapittel.
2. Les igjennom et avsnitt (altså for 2.gang), merk deg hva som virkelig var viktig her.
3. Skriv ned så kort som mulig, helst i stikkordsform om du klarer, hva du vil ha med fra det lille utdraget. Skriv det på siden i boken om du kan skrive i den eller gjør som meg og skriv på en post it og klistre den i boken.
4. Finn et ark og overfør alle de små notatene på dette arket. Slik at du har 1-2 ark med hele dette kapittelet på. Det vil da si at du får repetert alt enda en gang og du får kortet det ned fra for eksempel 50 sider til 1 side. Dette forutsetter selvfølgelig at du allerede har lest kapittelet og kan mer enn akkurat de ordene arket får. Planlegging
 Finn ut hva du må igjennom innen eksamen og fordel arbeidet realistisk utover tiden du har foran deg. Fordel det med tanke på alle andre ting du også skal disse ukene. Om du vet at onsdag er en lang skoledag hvor du ikke orker å jobbe så mye når du kommer hjem, så planlegger du heller litt lite stoff den dagen, mens du kanskje tar litt ekstra mye på en søndag. Det viktigste er at i løpet av uka har man kommet igjennom minst alt som var planlagt.

Tips for lesing:
Jeg er en sånn person som ikke klarer å sitte still og lese uten å gjøre noe annet samtidig. Da blir jeg veldig rastløs. Et tips jeg har der er å fikse neglene mens man leser. Spesielt fransk manikyr siden det tar så lang tid. Da får alle neglene tørke og bli pene mens du sitter still og leser. Jeg tenker også hele tiden over hva jeg tror jeg kommer til å notere. 

Så da er det vel bare å starte. Da skal jeg til på et nytt kapittel i boka mi: nerver. So excited. 

2 kommentarer

Janne Elisabeth

22.08.2014 kl.17:48

Gode tips! Skal helt klart bruke disse dette året :-)

Ingrid Joss

22.08.2014 kl.17:50

Janne Elisabeth: Så bra! Ønsker deg lykke til og håper de funker like bra for deg som de gjør for meg! :))

Skriv en ny kommentar

Ingrid Joss

Ingrid Joss

19, Arendal

Jålete sørlandsjente nyinnflyttet i storbyen Oslo for å studere og leve livet. Interesserer meg for sminke, trening, shopping og rosa, så det er det det går i! Instagram: lifeofcolors

Kategorier

Arkiv

hits